skip to Main Content
Ποιοι Είμαστε

Η εταιρεία ΕΞΥΠΝΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ HELLAS ιδρύθηκε το 2012 από τον ΜΙΧΑΛΗ ΚΩΣΤΑΡΙΔΑΚΗ στα Ραπανιανά Κολυμπαρίου, στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και εξειδικεύεται στην παραγωγή και συσκευασία εμπλουτισμένων φυτοχωμάτων. Το 2014 η εταιρεία μας επένδυσε σε μηχανολογικό εξοπλισμό και δημιουργήσαμε μια νέα αυτόματη μονάδα παραγωγής και συσκευασίας φυτοχωμάτων, η οποία μας έδωσε την δυνατότητα να διεισδύσουμε σε νέες αγορές και εκτός Κρήτης.

Τα Προϊόντα Μας

Δημιουργήσαμε τα προϊόντα με τις εμπορικές ονομασίες «ΚΗΠΟΥΡΟΣ», «ΚΗΠΟΤΕΧΝΗΣ», και «ANTHEASOIL»,  τα οποία αποτελούν φυτοχώματα εμπλουτισμένα με πρώτη ύλη το κομπόστ της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΑΕ- ένα από τα πιο ποιοτικά υλικά στην κατηγορία των οργανικών ουσιών αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Το φυτόχωμα που παράγουμε δεν είναι μια τυχαία μίξη υλικών.  Δημιουργήθηκε υπό την επίβλεψη του διεθνώς αναγνωρισμένου Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.) και κάτω από αυστηρά πρωτόκολλα, τα οποία εξασφαλίζουν τη σταθερή σύσταση και την ποιότητά του, κατακτώντας Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας για όλη την επικράτεια από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ).

Χαρακτηριστικά Του Εμπλουτισμένου Φυτοχώματος ΚΗΠΟΥΡΟΣ, ΚΗΠΟΤΕΧΝΗΣ & ANTHEASOIL

Tα χαρακτηριστικά του εμπλουτισμένου φυτοχώματος που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα της αγοράς είναι: Υψηλής ποιότητας φυτόχωμα, εμπλουτισμένο με compost της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. με προσθήκη περλίτη, τύρφη, ελαφρόπετρα και θρεπτικών στοιχείων. Ιδανικό για φυτά εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, κηπευτικά, καρποφόρα, δένδρα, θάμνους, γκαζόν και σπορεία.

  • Απελευθερώνει σταδιακά όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη θρέψη των φυτών σε αφομοιώσιμη μορφή κρατώντας τα φυτά σε άριστες συνθήκες θρέψης για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Με τη σταδιακή απελευθέρωση θρεπτικών στοιχείων λόγω του compost επιτυγχάνεται συνεχής ανάπτυξη, μεγαλύτερης διάρκειας ανθοφορία και ποιοτική ανάπτυξη καρπών.
  • Διατηρεί το ριζικό σύστημα σε άριστες συνθήκες αερισμού και στράγγισης αποφεύγοντας έτσι φαινόμενα ασφυξίας και ανάπτυξης σηψιρριζίας.
  • Επιτυγχάνεται άριστη αξιοποίηση νερού, συντελώντας στην εξοικονόμησή του.
  • Η συνεργασία με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.) και ο συνεχής ποιοτικός έλεγχος διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα του φυτοχώματος «ΚΗΠΟΥΡΟΣ», «ΚΗΠΟΤΕΧΝΗΣ» και «ANTHEASOIL».
Κόμποστ Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.

Το ΚΟΜΠΟΣΤ παράγεται στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (ΔΕ.ΔΙ.Σ.Α.) μέσα από τον μελετημένο συνδυασμό τεμαχισμένων κλαδιών και του οργανικού κλάσματος. Προέρχεται από την βιολογική, αερόβια και θερμόφιλη επεξεργασία του οργανικού κλάσματος (υπολειμμάτων τροφίμων, φρούτων και λαχανικών)  των αστικών στερεών αποβλήτων και τεμαχισμένων κλαδιών. Το κόμποστ, το οποίο παράγεται στο μεγαλύτερο εργοστάσιο του είδους του στα Βαλκάνια, είναι εξαιρετικά  λεπτόκοκκο, απαλλαγμένο από ξένα σώματα και έχει πολύ καλή, εγγυημένη σύσταση.

Το υλικό που παράγεται στο εργοστάσιο της ΔΕ.ΔΙ.Σ.Α. (compost) έρχεται στο χώρο μας, συσκευάζεται, τυποποιείται και διανέμεται σε όλο το νησί. Υπό τη σκέπη της εταιρίας ΕΞΥΠΝΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ HELLAS έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων που καλύπτει όλη την Κρήτη.

Κομποστοποίηση

Η κομποστοποίηση στα Χανιά είναι μία από τις ελάχιστες πετυχημένες προσπάθειες στην Ελλάδα. Πραγματοποιείται στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (ΔΕ. ΔΙ.Σ.Α.).

  • Στις δεξαμενές ταχείας κομποστοποίησης το οργανικό κλάσμα, αφού έχει αναμειχθεί με τεμαχισμένα κλαδιά, αναδεύεται περιοδικά για 4 έως 6 εβδομάδες.
  • Περνά μέσα από μια βιοχημική επεξεργασία σε αερόβιες συνθήκες και ελεγχόμενης υγρασίας, που έχει ως αποτέλεσμα ένα υλικό με καλή ποιότητα, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως βελτιωτικό εδάφους.
  • Το παραγόμενο κόμποστ διαχωρίζεται από ξένα σώματα, με κόσκινα και διάταξη συνδυασμένου αεροδυναμικού και βαλλιστικού διαχωρισμού, για να συνεχίσει την ωρίμανσή του.
  • Ως προς την κοκκομετρία, το ώριμο κόμποστ είναι εξαιρετικά λεπτόκοκκο< 6,3mm σε ποσοστό 80% περίπου κατά βάρος.

Το ώριμο κόμποστ είναι πλούσιο σε οργανική ουσία και θρεπτικά στοιχεία για τα φυτά. Η ηλεκτρική αγωγιμότητα (Ε.C.) διαμορφώνεται σε χαμηλά σχετικά επίπεδα για κόμποστ. Η σχέση C/N είναι πολύ χαμηλή και η περιεκτικότητά του σε βαριά μέταλλα βρίσκεται κάτω των επιτρεπτών ορίων.

Τα προϊόντα μας θα τα βρείτε σε όλα τα Γεωπονικά Καταστήματα και Garden Center στην Κρήτη.

Η Εταιρία Έξυπνη Συσκευασία Hellas Σήμερα & Οι Προοπτικές

Με σταθερά ανοδική πορεία τόσο στο τμήμα των πωλήσεων όσο και στη συνείδηση του Κρητικού καταναλωτή και με δύο δυνατές συνεργασίες, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. και Μ.Α.Ι.Χ., είμαστε σε θέση να διεκδικούμε δυναμικά την παρουσία των προϊόντων μας στα ράφια των καταστημάτων.

Back To Top